Vanliga frågor

Med Preo Express som din flyttfirma i Stockholm, kan du effektivisera tiden och optimera kostnaderna för din flytt.

FAQ

Välkommen till vår FAQ-sida! Vi på Preo Express förstår att en flytt kan innebära många frågor och funderingar. Därför har vi sammanställt en lista över de mest frekventa frågorna vi får från våra kunder. Vi hoppas att detta hjälper dig att få den information du behöver och gör din flyttprocess så smidig och bekymmersfri som möjligt. Om du inte hittar svaret på din fråga här, tveka inte att kontakta oss. Vårt team är alltid redo att hjälpa till!

Preo Express är en fullservice flyttfirma som erbjuder tjänster som bohagsflytt, kontorsflytt, magasinering, och städning. Vi kan också erbjuda packning och montering/demontering av möbler vid behov.

- Vi här försäkring
- Vi har trafiktillstånd
- Vi har kollektivavtal

Minsta debitering 3 timmar på alla tjänster

Ja, vi har en fullständig företagsförsäkring som skyddar dina tillhörigheter under hela flyttprocessen.

Varje flytt är unik och den exakta tiden kan variera. Vi arbetar dock alltid effektivt för att se till att din flytt utförs så snabbt och smidigt som möjligt.

Absolut, vi erbjuder professionella packningstjänster för att säkerställa att dina tillhörigheter är väl skyddade under flytten.

Vi förstår att planer kan ändras. Kontakta oss så snart som möjligt om du behöver ändra ditt flyttdatum, så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose dina behov.

Ja, vi erbjuder säkra och prisvärda magasineringslösningar för både kort- och långtidsförvaring.

- Swish (ingen extra avgift)

- Faktura (30kr avgift)

- Kontokort (visa, mastercard) ingen avgift

Vi gör alltid kreditupplysning på nya kunder. Observera att vi gör endast anmärknings kontroll som påverkar ej din kreditvärdighet och den typ av kreditupplysning syns ej hos UC eller övriga aktörer.
Vid godkänd kreditupplysning betalar man alltid mot faktura.
Vid betalningsanmärkningar gäller direkt betalning efter avslutad uppdrag.
Vid skulder i Kronofogden gäller förskott betalning innan flytten påbörjas.

Kostnaden för en flytt beräknas baserat på flera faktorer, inklusive flyttsträckans längd, mängden tillhörigheter som ska flyttas, och eventuella tilläggstjänster du väljer, som packning eller magasinering.

Ja, du kan dra av upp till 50% av arbetskostnaden för flyttjänster med hjälp av RUT-avdraget. Kom ihåg att kontrollera med Skatteverket för att säkerställa att du är berättigad till avdraget.

Trots vår största omsorg kan olyckor tyvärr hända. Om något skulle bli skadat under flytten, kontakta oss omedelbart så vi kan hjälpa dig med försäkringsärendet.

Du kan enkelt boka din flytt genom att kontakta oss via telefon, e-post eller genom att fylla i bokningsformuläret på vår webbplats. Vi ser fram emot att

Det går bra att låna flyttkartonger.
Leverans/upphämtning kar inom Stockholm kostar 400kr. Man kan komma och hämta kart själv hos oss.
Lån av kartonger kostar ingenting.