TIPS & RÅD för Din Flytt

Med Preo Express som din flyttfirma i Stockholm, kan du effektivisera tiden och optimera kostnaderna för din flytt.

Att flytta kan vara en stor uppgift, men med rätt förberedelse och planering kan du göra din flytt enklare och mindre stressande. Här är några tips och råd för att göra din flytt så smidig som möjligt.

Förberedelser inför flytten

En bra början är halva arbetet, och detta gäller verkligen när det kommer till att flytta. Börja med att göra en lista över alla uppgifter som måste slutföras före flytten. Planera tid för att packa, rengöra, och organisera dina saker. Dessutom, se till att du har tillräckligt med packmaterial som lådor, tejp och skyddande emballage.

Packningstips

När det kommer till att packa, organisera dina tillhörigheter rum för rum. Detta kommer att hjälpa dig att hålla ordning på vad som finns i varje låda. Använd noggrant märkta lådor för att göra uppackningen lättare.

Flyttstädning

Flyttstädning är ett måste när man flyttar från en bostad till en annan. Se till att planera tid för detta eller anlita en professionell städtjänst för att garantera att jobbet blir gjort rätt.

När du flyttar hemifrån

Flytta hemifrån är en stor steg. Var noga med att du förstår alla kostnader och ansvar som kommer med att ha din egen plats. Spara en buffer för oväntade utgifter och skriv ner en checklista över saker du behöver köpa.

Vad kostar en flyttfirma i Stockholm?

Priset för en flyttfirma i Stockholm kan variera beroende på många faktorer, inklusive avståndet mellan dina gamla och nya bostäder, mängden saker du behöver flytta, och de tjänster du väljer. Preo Express erbjuder konkurrenskraftiga priser och anpassade tjänster för att passa varje kunds unika behov.

Att flytta behöver inte vara överväldigande. Med dessa tips och råd i åtanke kan du hantera din flytt med lätthet och effektivitet. Kom ihåg, om du behöver hjälp, är vi bara ett samtal bort.

Hur man använder RUT-avdraget?

RUT-avdraget är en skattereduktion för hushållsnära tjänster, och det inkluderar flytthjälp. I Sverige kan du dra av 50% av arbetskostnaden för flyttjänster upp till ett årligt belopp. Det är viktigt att du anger det belopp du vill dra av i din självdeklaration.

För att kunna använda RUT-avdraget för flyttjänster måste företaget du anlitar vara godkänt av Skatteverket, och tjänsten måste utföras i ditt hem. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och betala skatt för arbetsinkomst.

När du anlitar Preo Express för flyttjänster, tar vi hand om allt det administrativa arbetet som hör till RUT-avdraget. Vi drar av beloppet direkt på fakturan, så att du bara betalar hälften av arbetskostnaden. Detta gör flyttprocessen ännu smidigare och mer kostnadseffektiv för dig.

Kom ihåg att RUT-avdraget bara gäller för arbetskostnaden, inte för materialkostnader som förpackningsmaterial. Det finns också en gräns för hur mycket du kan dra av varje år. För mer information om RUT-avdraget och hur du kan dra nytta av det, besök Skatteverkets webbplats eller kontakta oss på Preo Express.

Förberedelser inför flytt med vår flyttservice

Gardiner

Ta ner gardinerna och tvätta dem om nödvändigt. Förvara dem sedan i en märkt kartong eller i vakuumförpackade påsar för att skydda dem under flytten.

Hoppas dessa tips hjälper dig att förbereda din flytt på bästa sätt! Om du har fler frågor, tveka inte att kontakta oss på Preo Express. Vi är här för att göra din flytt så smidig och stressfri som möjligt.

Fast Inredning

Innan vi anländer, demontera alla fasta inredningar som bokhyllor, garderober och sängar. Se till att alla skruvar och fästen är säkert förpackade och märkta så att återmontering blir enkel på din nya plats.

Trädgårdsmaskiner

För trädgårdsredskap och maskiner, töm bensin- eller dieseltankar och rengör utrustningen från smuts och löv. Packa handverktyg tillsammans och skydda skarpa kanter för att förhindra skador.

Cyklar

Om du har cyklar att flytta, se till att de är rena och torra innan du lastar dem på flyttbilen. Ta bort eventuella lösa föremål som cykelkorgar eller belysning för att förhindra skador under transporten.

Krukväxter

För krukväxter, placera dem i en kartong och fyll i luckor med tidningspapper för att förhindra att de faller om under transporten. Om möjligt, transportera krukväxter i ditt eget fordon eftersom de kan vara känsliga för temperaturförändringar i flyttbilen.

Matvaror

Matvaror, särskilt de som är öppna, bör inte flyttas. Se till att konsumera, donera, eller kasta dessa föremål innan flytten. Tänk också på att rengöra kylskåpet minst 24 timmar innan flytten för att undvika obehagliga lukter eller läckage.

Elektrisk utrustning

Se till att förpacka elektriska apparater noggrant och se till att de är avstängda och urkopplade från elnätet. Använd originalkartonger om möjligt eftersom de ger bästa skydd. Om originalkartonger inte är tillgängliga, använd bubbelplast eller annat skyddande material för att förhindra skador.

Värdesaker

Vi rekommenderar att du själv flyttar smycken, pengar och andra värdefulla föremål. Om det inte är möjligt, meddela oss i förväg så att vi kan hantera dina värdesaker med extra omsorg och säkerhet.

Packtips

Arrangera flyttlådorna i grupper om tre. Etikettera varje låda på kortändan för enkel identifiering.

Porslin, såsom tallrikar och glas, bör placeras vertikalt med skikt av packpapper emellan för att undvika skador.

Undvik att packa för tungt. En hel låda med bara böcker kan bli svår att hantera. Varva tunga saker med lättare objekt som kläder eller kuddar.

Rulla ihop alla mattor och bind fast med rep eller snöre.

Alla kablar till elektronik som TV-apparater och stereosystem bör kopplas ur och rullas samman. Säkra med tejp.

Demontera alla lösa hyllplan och tejpa ihop för att undvika förlust av delar.

Speglar, tavlor och kristallkronor ska vara noggrant skyddade i en kartong eller insvepta i wellpapp. Kom ihåg att skruva ur alla glödlampor.

Gruppera längre föremål som skidor, gardinstänger och kvastar till lättburna buntar.

Packa inte tyngre än vad du själv kan bära komfortabelt.


Allt som kan passa i en flyttkartong bör packas där..

Alla madrasser, soffor och fåtöljer bör skyddas med plastfolie.

Använd inte billiga flyttlådor. Låna kostnadsfritt våra extra starka flyttlådor. Vi kan även leverera direkt till din dörr.